MORGONBLOGGEN: LOOK GOOD, FEEL GOOD, DO GOOD

Nu när jag går upp tidigare än kinesiska barnarbetare i kolgruvan på mornarna så möter man en del trötta människor. Jag märker att jag inte är ensam om att må som en stjärtlapp av att kliva upp så tidigt. Jag märker även att det inte bara är jag som saknar framförhållning.

På varje buss och tunnelbana jag åkt sen jag började skolan igen så har det suttit tjejer och sminkat sig för att dom inte hann eller pallade där hemma bakom lägenhetens skyddande väggar.

Tjejer ser förresten för jävla roliga ut när ni sminkar er. Vet ni hur mycket ni gapar när ni gör det? Det är tydligen för att "sträcka ut ansiktet" har jag fått höra, annars är det för slappt och försvårar sminkningsprocessen. Eller nåt sånt. Men ta en titt på er själva i spegeln nästa gång ni gör det, och kolla hur vidöppet brödhålet är. Man skulle kunna stoppa in ett munspel på högkant där. Det är jättegulligt, det är det, I'm just saying...

Ska också börja utföra mina morgonrutiner på bussen. Men eftersom jag aldrig sminkar mig, förutom när jag ska till Patricia på söndagkvällarna, så får jag göra allt som vi killar måste göra istället.
Borsta tänderna och raka mig. That's it. Inte lika tidskrävande som att färglägga fejset, men kan vara kul att sitta med rakapparaten och skövla regnskogen i trynet medan nån tjej sitter bredvid och sminkar sig. Och får mitt hår som flyger in i munnen på henne på grund av en oförmåga att inte se ut som nån som är jätteförvånad.

Nej, nu måste jag köpa kaffe om det är okej.

| | En kommentar |

SLEEP IS THE COUSIN OF DEATH

Hej kompisar, hur mår ni och vad har ni på er?
 
Själv ligger jag i sängen och funderar över hur det kan regna när det är 47 minusgrader ute. Borde det inte snöa då, eller var mitt IG i kemi välförtjänt? Eller handlar sånt om fysik? Har jag ens någonsin läst dessa kurser, börjar jag undra nu.
 
Hur min helg var, undrar ni?
Jovars, den var ganska lugn och fin. Hade så kallad fredagspub i skolan efter föreläsningen i fredags och satt och surrade med elever och lärare, efter det drog vi några från klassen hem till Karolin och sköt heroin en stund, innan jag övergav klasskompisarna och mötte upp en massa annat löst folk.
 
 
Lördagen var lite av ett äventyr. Vi hängde ett gäng hos Franco först, sen rullade vi vidare till Imperiet där vi blev ett ännu större gäng. Av nån anledning får vissa av oss för oss att vi ska till Solidaritet, där blond-Malin kunde trixa in oss gratis. Tyvärr hade jag hunnit glömma bort att Solidaritet är ett ställe jag inte ens vill gå till om jag får betalt, så jag tog ett vuxet beslut och lämnade den mörka labyrinten full av Stureplans-seglare efter typ fem minuter och tänkte åka hem och sova istället. Knasigt värre så var jag tröttare än jag trodde, varpå jag somnade väldigt, väldigt djupt på nattbussen hem. Klockan var inte överdrivet mycket, och jag hade bara druckit några öl, men herrejesus vad trött jag måste ha varit.
 
Jag åker i alla fall förbi centrum där jag skulle gått av, och vaknar i nåt jävla bussgarage i Narnia av två ordningsvakter som kommit för att avlägsna mig från bussen. Så tröttsamt. När jag klivit av frågade jag vakterna, en tjej och en kille, åt vilket håll dom skulle eftersom dom hade bil. "INGENSTANS!" svarar killen med samma tonläge i rösten som man har när man halkat i sin egen mens och slagit knäskålen riktigt hårt i ett element och en irritationskänsla uppstått. "Hehe, mmmmmoookeej" svarar jag och börjar min vandring. Då börjar tjej-vakten superpedagogiskt förklara att dom inte har lov att skjutsa främmande personer och hej och hå, vilket känns fullt logiskt men samtidigt nånting man kan förmedla på ett trevligare sätt än hennes kollega Mensy McMenserson gjorde.
 
Det gick ju bra i alla fall. Bussgaraget låg precis bredvid mitt jobb, och vid hållplatsen så träffade jag på två andra snubbar som också somnat varsin buss, så vi delade på en taxi till centrum och så var jag hemma efter fem minuter. Så det kunde ju gått värre. Kunde ha gått bättre också. Det dumma var att när jag kom hem så var jag vaken i typ två timmar till eftersom jag sovit och var utvilad redan.
 
Apropå sova så tänkte jag göra det en stund nu. Är ledig imorgon men ska träffa Feride och Karolin för att jobba med vårt grupparbete. Och skjuta lite heroin.
 
Skriver mer på bussen på väg in. Om jag inte somnar.
ALLMÄNT | | Kommentera |

MORGONBLOGGEN: SNÖ I DUBBEL BEMÄRKELSE

Tiden på året har kommit då alla ens vänner på Facebook berättar för en att det har börjat snöa, vilket är omtänksamt eftersom det är en sån grej man inte kan ta reda på själv.

Nu sitter jag som vanligt på bussen och myspyser i min vinterjacka i väntan på att kliva ut i fitt-kylan igen. Pardon my french.
Ska ha föreläsning i skolan med tjejen jag berättade om förut som inte heter Malin eller Amanda eller Josefine. Det är alltså Snövit vi ska hänga med idag, och jag är fortfarande lika fascinerad över hennes namn. Jag HOPPAS att hon har mörkt hår och ser förhållandevis bra ut, för tänk om hon är en smällfet ginger-kvinna med underbett? Bra jävla tragiskt i så fall. Jag var åtminstone blond och busig när jag var liten och hette Emil.
Ja, jag heter fortfarande Emil i och för sig. Och är väl lite busig av mig ibland. Och går runt med ett gevär som jag gjorde i träslöjden i 4:an.

Varit en skön vecka i skolan tycker jag. Idag har vi Snövit och sen är det fredagspub med öl och vin och socialisering på skolan.
Igår hade vi pedagogik på schemat, och ni vet ju vad man säger; hellre pedagogik än pedofili, som det gamla talesättet lyder.
I förrgår körde vi Photoshop i tre timmar sen var den dagen klar. Sweet.

Men i måndags fick vi en ny lärare som jag inte haft nöjet att träffa ännu, honom har vi i praktiskt skrivande. Har fått höra att han är väldigt, väldigt speciell. Går runt med kryckor, och är väldigt hård i klassrummet och idiotförklarar alla. När folk presenterade sig i måndags sa han att deras namn är skittråkiga. Lämnar man in arbeten med stavfel behöver man inte lämna in fler arbeten för då kommer han inte läsa. Han sätter folk på plats och driver med alla.

Och alla diggar honom. Och av det jag fått höra så tror jag att jag kommer älska honom. Med mig får man driva hur mycket som helst, för jag har en tendens att driva med folk jag med. Och man får jättegärna vara hård mot mitt skrivande, för jag vill bara bli bättre.

Så sluta smöra för mig att min blogg är bra, ge mig lite konstruktiv kritik och säg att den är bajs istället. Era satans jäääävla as.

| | 8 kommentarer |
Upp