THE AMERICAN DREAM


Okej, mina vänner... snart lämnar jag er på obestämd tid för att ta en liten vända till USA. Planen är att bli illegal flykting där borta och aldrig mer komma tillbaka till Sverige, men vi får se hur det blir med den saken.

Ados brorsa kommer och hämtar mig och Franco typ 03.30 i natt, sen hämtar vi upp Ado och drar till Arlanda. Jag kommer hålla mig vaken tills det är dags, skulle ändå aldrig kunna somna nu med all adrenalin jag har i kroppen. Är så djävulskt taggad på den här resan så ni anar inte. Har velat åka till USA hela mitt liv och nu blir det äntligen av. Heeeeeeerreguden, vad nice det ska bli.


Förresten, sjuk grej, vi var ute i lördags typ 20 pers och stökade runt lite överallt, och sen blev det efterfest hemma hos mig med ett gäng människor typ fem på morgonen. Klockan halv sex så ska Franco gå på muggen, och med halvt uppknäppta byxor i hallen så öppnas dörren till min lägenhet. Ja, då är det min granne Whitney Houston som tydligen bestämt sig för att komma över. Utan att knacka på eller nånting, hon bara kliver in helt oblygt. Franco höll ju på att få en hjärtattack, och jag försökte få Whitney att inse att det kanske är ett lite suspekt beteende att bara kliva in hos främmande människor halv sex på morgonen, men det verkade inte hon tycka. "Jaja... nänä... men okej, vill du ha en öl?" frågade jag då som den artiga granne jag är, och det ville hon. Jag vet inte, men jag får känslan av att det är en mycket speciell människa det där. Hon kanske inte är den vassaste kniven i stallet, vad vet jag. Men skön initiativtagningsförmåga har hon ju i alla fall.


Men hoppas ni har det bra här hemma så länge, era satans jävla as. Jag har ingen aning hur aktiv jag kommer vara med bloggen dom närmaste veckorna, om jag ens kommer vara aktiv över huvud taget. Om ni vill kan ni även kolla in Cims blogg ibland om hon skrivit nåt, även fast hon inte verkar vara så aktiv hon heller.


Nej, nu ska jag sätta mig på balkongen och dricka en iskall Brooklyn, röka en Lucky Strike, titta upp mot stjärnorna och tänka att "Fan, nästa gång jag ser dom här stjärnorna så befinner jag mig på andra sidan jordklotet". Sen kommer jag sucka tillfredsställande och säga "Fan vad sjukt" högt för mig själv.


Au revoir, som dom säger i Amerika! Kommer sakna er!


Mvh Emil - mer taggad än en igelkott.
ALLMÄNT | | 11 kommentarer |

YOU'RE A FUNNY GUY

Jag gick förbi centrum halv åtta imorse, och strax efter var det några hjältar som rånade en värdetransport där. Att folk aldrig lär sig, begå inga grova brottsliga handlingar när du befinner dig på en jävla ö, då flyktvägarna blir ganska begränsade. Som vanligt åkte dom fast vid Skurubron, utan några som helst konstigheter.

Men jag garvade åt Simons facebookstatus några timmar senare, när jag läste Sebastians kommentar. Jag har sagt det förut, men för er som inte vet eller som aldrig träffat Sibbe, han är alltså den roligaste människa jag nånsin träffat. Jag känner mig så jäääävla, jävla tråkig i hans sällskap. Jag hinner ju inte säga nåt kul eftersom jag är upptagen med att garva okontrollerat åt exakt allt som kommer ur hans mun. Ni som känner honom vet vad jag pratar om.

Här var hans kommentar idag i alla fall:
Jag vet inte ens om ni tycker det är särskilt skoj, det kanske blir en annan grej när man vet hur han är som person. Aldrig seriös, men alltid med ett seriöst ansiktsuttryck när han säger dom sjukaste grejerna precis hela tiden. Min favorittyp av humor.
Han skämtade om en liknande grej för typ 4-5 år sen som jag faktiskt skrev om på bloggen då, där vårt samtal gick ungefär så här:

Jag: Har du ny mobil eller?
Han: Ja, jag fick den genom jobbet
Jag: Va? Fan vad soft
Han: Ja, jag fick den här klockan också
Jag: Är det sant? Grymt!
Han: Jaa, och den här jackan är tack vare dom också
Jag: Men wow, vad är det för skönt jobb egentligen?
Han: Ja det är sjukt soft, varje månad sätter dom in en summa pengar på mitt konto som jag kan göra vad jag vill med, det är hur bra som helst

Jag höll på att knäckas av garv när jag fattade att det var lönen han snackade om. Alltså, är det nån människa i den här världen som borde skriva en bok, ha en blogg, vara skådespelare, bli stand up-komiker, eller vad som helst, så är det fan Sibbe...

ALLMÄNT | | 4 kommentarer |

DET GÅR BRA NU


Det kan nog bli en bra USA-resa trots allt.
Ja, inte för mig alltså, men för alla som bett mig köpa saker åt dom när jag är där borta. Converse, kläder, "nånting rosa från Victoria's Secret", och lite allt möjligt. Det kommer sluta med att jag inte ens har råd med mat åt mig själv efter att ha gjort av med hela reskassan på massa junk till folk hemma i Sverige. Och på ditvägen ska jag ha med mig massa Marabou mjölkchoklad till Cim som hon önskat sig. Femhundra stycken ville hon ha, den jävla tjockisen.

Men det sista jag vill grubbla över där borta är pengar. Eller ja, det är ju nåt jag aldrig vill behöva grubbla över, men särskilt inte i USA. Typ kolla efter det billigaste på menyn, tänka efter en extra gång om jag veeerkligen behöver köpa dom där snygga sneakerserna (sneakers i plural bestämd form), eller stanna hemma på hotellet för att spara pengar medan dom andra ska gå ut i Los Angeles pulserande nattliv.

Jag har alltid blivit en bättre version av mig själv när jag är på resande fot. Om jag är PÅ VÄG nånstans, då blir jag en helt annan människa. Gladare, roligare, skönare. Och nu när jag ska till mitt livs drömäventyr så kan jag bara tänka mig hur det kommer sluta. Jag ska suga in varenda jävla sekund av den här resan. Även om vi upplever ett segt ögonblick nån gång - för en trist kväll i California är nog bättre än en rolig kväll i Stockholm.


På TISDAG är det dags. Heeeeeeeeerregud vad jag längtar.

Nu ska jag gå över till Simon och hämta hans uttråkade och rastlösa resväska som jag ska bjuda med mig på resan, snäll som jag är. Hoppas det får plats femhundra chokladkakor i den bara. Och 23 par Converse och nånting rosa från Victoria's Secret.
ALLMÄNT | | 10 kommentarer |
Upp