CRIMINAL MINDS

 
Vet inte riktigt hur jag började tänka på följande idag, men följande började jag tänka på idag... nämligen saker man hade fått för sig när man var liten och dum i huvet innan man blev äldre och lite mindre dum i huvet, och därmed fick en lite mer korrekt uppfattning av hur världen och allt i den fungerar. Mest handlade mina funderingar om kriminella gärningar, som jag inte hade en jävla aning om utan bara gissade mig till vad dom betydde.
 
 
Det här med prostitution till exempel. När jag var liten kunde man höra på typ nyheterna om nån kvinna som hade prostituerat sig. Då var jag helt säker på att man som kvinna gick till en läkare som gjorde nåt slags kirurgiskt ingrepp i underlivet på henne, och efter det så var hon prostituerad. Jag var inte helt med i matchen kan man säga. Men nu, några år och några besök på Malmskillnadsgatan senare, så vet jag hur det ligger till.
 
På nyheterna kunde jag även höra talas om hur nån kriminell liga hade tvättat pengar. Och med den totala avsaknaden av abstrakt tänkande som sexåring så fick jag självklart för mig att det handlade om precis vad det låter som. Man slänger in sedlar i tvättmaskinen, och rengjorde dom, och av nån anledning så var det sjukt olagligt att göra. Därför blev jag alltid lite orolig när jag fått en sedel som såg lite extra fräsch ut. Jag minns en julafton när jag fick tjugo stycken tiokronorssedlar (ja, så gammal är jag) av morfar, och dom sedlarna var helt nytrycka, ovikta och extremt fina. Jag blev ju superglad så klart, men i bakhuvet hade jag ändå en liten gnagande tanke... "är min morfar kriminell?".
 
Var man en ekobrottsling, ja då höll man på med miljöförstöring. För "eko" kunde ju bara vara nånting ekologiskt tänkte jag. Och ekologi har väl med natur att göra? Det underbara är att jag trodde detta fram tills bara några år sen. Då hade man helt klart förtjänat en örfil eller två.
 
Och en gång läste jag om en person som blivit gripen för att ha sysslat med utpressning. Då trodde jag att han bedrev en citronodling i trädgården, som han använde till att göra färskpressad lemonad som han kunde dricka eller bjuda sina vänner på. Och för det skulle han få fängelse? Getthefuckouttahere!?
 
Nä, det sista trodde jag faktiskt inte. Jag må vara korkad, och jag må ha varit ännu mer korkad som barn, men inte så jävla korkad.
 
Trodde ni också nåt som barn som var helt efterblivet, vilket ni insåg när ni blev äldre?
Bara jag? Okej... glöm att jag sa nåt.
ALLMÄNT | | 24 kommentarer |

WOOP! WOOP!

 
Ibland känns det som att den här bloggen är som en gammal farbror med käpp och höftstrul som springer femtio meter bakom mitt spännande liv och försöker hinna ikapp. "Vääänta Emil, jag hinner inte skriva om allt kul som händer dig hela tiden" skriker han där bakom med hes gubbröst.
 
Men nu har jag stannat upp och ska försöka uppdatera lite sen jag skrev sist.
Jag hörde senast av mig i onsdags, precis innan jag skulle på 25-årsfest i en villa / trädgård i Solna hos killen ni ser på bilden här ovanför.
 
Och herregud vad grymt det var. Sjukt mycket folk och skönt folk dessutom, en plaskdamm full med öl och groggvirke, bål, tequila och extremt bra musik. Den musiken hördes ganska lång väg kan jag lova. När jag passerade Råsundastadion med Franco och Malin hörde jag musiken, och då var vi säkert MINST två kilometer ifrån festen. Jag har seriöst varit på konserter där volymen varit lägre. Och det är precis så det ska vara. "Det här kan bli en bra kväll" tänkte jag när vi hade femhundra meter kvar till festen och jag hörde Hoffmaestro som om jag tryckt örat mot en högtalare.
Dom där jävla högtalarna var stora som kylskåp, och det sjuka var att Jacob som fyllde år sa att det var möjligt att dra upp volymen till 12, men att dom aldrig hade gått över 3:an på hela kvällen. Vet inte om jag vill veta hur 12:an hade låtit, kan tänka mig att hela jävla Solna hade sprängts i luften.
 
"Vi kör på tills polisen kommer och säger åt oss att sänka" var Jacobs plan, vilket chockerande nog hände halv tolv på natten och inte trettio sekunder in i första låten för kvällen som man kanske hade förväntat sig.
 
 
 
En bra start på sommarens förhoppningsvis fortsatta äventyr.
 
| | 2 kommentarer |

DET GÅR BRA NU

 
Det här är vad som händer just nu i livet som Emil, och det hade jag gärna skrivit mer om men det är just nu årets överlägset (och överdrivet) största och mest hektiska vecka på jobbet, och nu när jag äntligen har en kväll ledig så ska tydligen den kvällen spenderas på en väldigt, VÄLDIGT stor hemmafest i Solna fick jag precis reda på.
 
Men oroa er inte över mig, för jag klarar mig. Tydligen.
 
Skriver mer vid bättre tillfälle.
Ta hand om er så länge, mina kära satans jävla as till bloggläsare.
ALLMÄNT | | 4 kommentarer |
Upp