EN MILJARD

Så många minusgrader har det varit idag. Kanske mer.
Kaffet jag köpte förvandlades till en isglass med kaffesmak så fort jag kom ut i rymdkylan, så jag skickade den åt helvete direkt. Tyvärr landade den i huvet på en gammal tant som avled omedelbart, men eftersom jag saknar ett samvete så gick jag vidare, visslandes på en glad trudelutt.

Det positiva med kylan var att när jag öppnade butiken imorse så var det bara en enda kund på hela morgonen som hängde hos mig. Det negativa var att den kunden luktade som en skunk som självdött och legat och ruttnat i solen några veckor, plus att han harklade upp snor med tjugo sekunders mellanrum. Jag fick panik till slut och gick därifrån.

Men vet ni vad? Imorse är ett avklarat kapitel i mitt liv, och nu är det bara kvällen som gäller. Och ikväll ska mitt jävla arsle ut på krogen. Låter inte det som en av dom absolut bästa idéer jag nånsin fått? Det är bara ta med sig en termos med varm choklad, ett par sexiga snowjoggers och långkallingar. Kvällens outfit är inspirerad av South Park-Kenny. Alltså är risken rätt stor att jag även kommer dö ikväll.

Men fram tills jag dör så ska jag roa mig med en grej.
Kommer ni ihåg det här?
Så klart ni inte gör det, med tanke på den obefintliga respons jag fick på det där. Man sitter och anstränger sig i typ en timme och är sjukt nöjd efteråt, och inte en jävel bryr sig. Risig stil alltså.
Eller ni kanske inte tyckte det där var så kul? Eller nej, så kan det ju omöjligt vara. That shit's hilarious för fan.

Men nu måste jag pipa iväg. Hörs imorrn, kram.
ALLMÄNT | | 4 kommentarer |

EMILS MATHÖRNA

Finns det nån gräns för hur mycket ingredienser man kan smacka ner i en stekpanna när man har intentioner att göra den godaste köttfärssåsen i världen? Inte om ni frågar mig.

Jag må vara dålig på många saker i livet. Allt från enkla matteuppgifter till att knyta mina skosnören utan att behöva be en vuxen om hjälp. Att komma ihåg ifall man ska torka sig innan eller efter man varit på toaletten kan jag tycka är svårt ibland. Eller att växla mellan att sätta fram höger och vänster fot när man ska promenera. Allt för ofta råkar jag nämligen bara flytta fram ena foten medan jag står kvar med den andra, tills jag så småningom har gått ner i en ofrivillig samt smärtsam spagat utan att kunna ta mig upp igen. Och det här med tandborstning är för mig samma sak som rymdforskning är för en gravt efterbliven chimpans. Jag kan stå och borsta mig i pannan, örat och i näsan med en sopkvast som tandborste och senap som tandkräm, tills jag börjar gråta av frustration över att inte lyckas med det jag gick in i badrummet för att göra.

Men köttfärs... det kan jag fan laga.
Och det ska jag laga nu.

Vad har jag då i köttfärsen, undrar kanske ni kockaspiranter där ute? Jo, om ni fortsätter läsa i ungefär en minut till (eller tre och en halv timme om ni lider av dyslexi) så ska jag berätta.

Jag har först och främst... KÖTTFÄRS! Mycket vital ingrediens detta.
Sen brukar jag köra med krossade tomater med chilismak, creme fraiche med paprika & chilismak, marinerad vitlök, majs, gul och röd paprika, champinjoner, tärnad fetaost, hackad rödlök (mycket viktigt att den är hackad så ni inte lägger i en jävla tennisbollsformad lökjävel i pannan), en blandning av diverse kryddor typ svartpeppar och basilika och salt och sånt ni vet, tomatpuré, mild salsasås och säkert har jag lite andra trix jag brukar göra som jag inte minns just nu.

Sen brukar jag själv langa i lite jordnötter eller cashewnötter på min portion, för det är rysligt gott. Toppa med lite fräsch sallad och parmesan och du är good to go. Hur låter det?
Nån gång ska jag berätta om min legendariska köttgryta också.

Bon apetit!

ALLMÄNT | | 8 kommentarer |

YOU NEED PEOPLE LIKE ME SO YOU CAN POINT YOUR FUCKING FINGERS AND SAY: "THAT'S THE BAD GUY"

Vad gör ni då?
Själv är jag mitt inne i ett evighetslångt filmmaraton inom genren "maffiafilmer".
Såg på underbara A Bronx Tale för miljonte gången för en stund sen, och nu är jag mitt inne i Scarface för miljardonte gången. Miljarde gången. Milj... fuck it... jag har sett den en miljard gånger.

Såg precis scenen när Tony Montana står och kollar upp mot kvällshimlen och får syn på zeppelinaren där texten "The world is yours" rullar förbi i digitala bokstäver. Då slog det mig... the world is yours... just fan, jag har ju en jävligt ouppdaterad blogg där ute på internet som kanske saknar mig.

Jag har bara inte sovit hemma sen i torsdags, och haft en massa annat för mig. Mycket av det har jag fått läsa om i Cims blogg, då jag hängt rätt mycket med henne, Jenna och en rottweiler senaste veckan. Åt jag verkligen en plastblomma? Tydligen.


Några av er undrade, med tanke på inlägget under detta, vad som egentligen hände med Elin. Ja, vi var tillsammans i ungefär ett år (vilket var en evighet på den tiden), tills hon gjorde slut med mig på en parkbänk i Sköndals centrum en höstkväll för drygt 13 år sen. Sen dess har jag bara sett henne en gång. Men för två helger sen så sa min brorsa att han träffat henne i garderoben ute på krogen. Samma krog där jag också var. Men jag hade missat henne med typ 10 sekunder. Hade jag sprungit så hade jag hunnit ifatt henne utan problem. Men ja... kände inte direkt att det fanns nån anledning. That ship has sailed, som man säger.

Klockan är lite över halv fem på morgonen, och det är drygt en timme kvar av filmen.
Ska försöka styra upp bloggeriet lite framöver förresten.

Okay... say good night to the bad guy.
ALLMÄNT | | En kommentar |
Upp