FISHYSom bosatt i skärgården har man lite andra fritidssysselsättningar än vad nollåttorna i Stockholms innerstad har. Medan dom åker häftiga tunnelbanor, går på trendiga Stureplansklubbar och hinkar chailatte på löpande band, så går den här enkla bondpojken ut i skogen och hugger ved, mjölkar kossorna och dricker hembränt nere på byns enda lokalpub.

Men igår åkte vi ut på en spontan fisketur. Sånt kan man också göra i skärgården.
Det var jag själv och Mange Maräng, samt stadsmänniskan Sara.

Mange började med att dra upp en gädda lika stor som hans egen penis ungefär, så ni kan ju tänka er hur liten den var. Jag själv stod och kastade med spöt ungefär 750 gånger, och det enda jag fick var panikångest över allt jävla sjögräshelvete som varje gång följde med när jag vevade in.
Och framför mig i båten satt Stockholms-Sara och knappade på sin så kallade "iPhone 4", en form av mobiltelefon där hon använde en "app" så hon kunde "chatta" på nånting kallat "Facebook". Ja, det var mycket city-slang som ni märker, och jag hade lite svårt att hänga med i alla alla konstigheter hon gaggade om.

"Hallå, du ska inte lägga ner mobilen en stund och njuta av vår glittriga skärgård istället?" frågade jag henne. "Men jag har ju inget fiskespö" gnällde hon. "Men här, ta mitt spö då" sa jag och gav henne mitt skitspö som jag hade börjat ruttna rätt ordentligt på.
Så kastar hon ut, och draget hinner fan inte ens nudda vattenytan innan hon lämnar över spöt till mig igen för att hon måste kolla sitt så kallade "Facebook" igen.

Jaha, så jag tar tillbaka spöt och börjar veva in, och DIREKT hugger en abborrjävel! Stor som fan! Så tung att den lossnade från kroken fem centimeter från båten. Tror ni inte att Sara efteråt hävdade att det var hon som hade fångat den? Skön logik, det är ju som om jag skulle säga hej till en tjej på krogen, gå därifrån och sen dagen efter när min kompis berättar att han satte på den tjejen lite senare hävda att det var jag som gjorde det.

När vi var på väg hem sen så var vi nära att köra på ett rådjur också. Med bilen? Nej nej, med BÅTEN. Inget skämt. Jag satt längst fram, med ryggen mot det håll vi körde åt. Då hör jag Sara ropa att det är ett rådjur framför oss. Ja men vad fint lilla gumman, lägg ifrån dig haschpipan nu, tänkte jag. Men det var alltså ett jävla rådjur. Välkommen till skärgårn liksom.


Men inte fan blev det nån fiskgratäng till middag, som jag hade hoppats på, så vi köpte kinakäk istället. Jag ville ha nåt som kinesen inte uppfattade, så han frågade vilket nummer på menyn det var.

"Trettiotre" sa jag.
"Tlettiotle?" sa han.

Sen var den dagen komplett.
ALLMÄNT | | 4 kommentarer |

SCHOOL DAYSSnart börjar alltså skolan för den här killen.
Känns alldeles... alldeles underbart att äntligen börja styra upp livet. Ibland har man ju fått lite ångest när man snackar med nån okammad snorunge på typ 21 år som rest arton varv runt jorden, pluggat till kvantfysiker på universitet och bara har sånt jävla driv i sig, när jag själv knappt pallar att bre en macka. "Vad sysslar du själv med?" blir sen den oundvikliga följdfrågan, efter att dom är klara med att skryta över sina fantastiska liv.

Då är det bara knäa dom hårt mellan benen, följa upp med en snabb armbåge över tinningen när dom lutar sig framåt av fenomenal pungvärk, avsluta med en kraftig spark i magen när dom ligger på marken, sen springa därifrån snabbt som fan.
Hellre det än att förnedra sig själv genom att prata om ens eget liv.

Men om ett år eller två kommer jag också kunna svara på den EVIGA frågan som ALLA ställer så fort man träffats; "Jaha, och vad sysslar du med då?" utan att känna mig obekväm och behöva slå sönder idioten som ställde den idiotiska frågan. Ska bli skönt. Har suttit i häktet för grov misshandel 116 gånger bara i år. Börjar bli dyrt.

Mina kurser den här terminen är matte, religion, multimedia, etik och livsfrågor (ingen aning vad det är men det blir säkert skitbra), samt en liten kurs i studieteknik som jag tror kommer komma väl till pass. Religion och multimedia är ju superskoj, men matte är fan inte min grej alltså. "Om Kalle har fem äpplen och äter upp två av dom, hur många har han kvar?". Jag vet inte, sextiosju kanske? Trehundra miljoner? Ingen aning! Håll käften!

Men vafan... det är bara bita i det sura äpplet (om inte Kalle käkat upp det också) och lära sig skiten. Hur svårt kan det vara? Önska mig lycka till! Men nu hinner jag inte skriva mer för jag och mina negro amigos ska ut och dricka öl. Önska mig lycka till med det också förresten...


ALLMÄNT | | 4 kommentarer |

DON'T CALL IT A COMEBACK, I'VE BEEN HERE FOR YEARS
Haha.

Vad hände?
Inte loggat in på bloggen på över tre veckor nu, så jag BORDE ju ha en grym jävla ursäkt till det också. Hade det här varit en arbetsplats och jag var 23 dagar sen så hade nog inte chefen nöjt sig med att man skyllde på väckarklockan eller SL.

Men det blir svårt att skylla på att SL är anledningen till att jag inte skrivit nåt på evigheter, även fast SL ligger bakom majoriteten av all misär på den här jorden.

Nä, jag har fan ingen ursäkt. Har bara varit helt bloggbefriad i hjärnan under semestern. Inte ens läst en enda blogg på över en månad. Bara druckit kall öl, hängt i solen, på Värmdö, i Stockholm, på sommarstugan, umgåtts med sköna vänner och en fin tjej, tagit det jävligt lugnt, och bara låtit livet hända en stund utan att ha skrivit ner det under tiden.


Men nu är semestern slut!
Vanligtvis brukar det kännas som att nån häller en hink med ångest över mig när det är dags att gå tillbaka till jobbet med vetskapen om att det dröjer ett helt år tills nästa gång man får ha harmoni i själen igen.
Men nu känns det rätt okej ändå. Och anledningen är att jag börjar plugga nu i augusti. Ni vet, bättre sent än aldrig liksom.

Det kommer inte ens bli jobbigt att bli inknuffad i skåpen av dom tuffa killarna i klassen och få lunchpengarna stulna, för jag är så jävla taggad på att köra lite skolgång nu ska ni veta. Så när dom stampat sönder mina läsglasögon och tryckt ner mitt huvud i toaletten så kommer jag bara le ett stort leende så luftbubblor flyter upp mot ytan och tänka att jag faktiskt tar tag i mitt satans jävla liv nu.


Först och främst ska jag plugga upp mina katastrofbetyg från gymnasiet. Men det är tur att betyg inte reflekterar en människas intelligens, för då hade jag haft allvarliga problem med vardagliga aktiviteter som att knyta skosnören och bre en macka till exempel.
Jag var bara löjligt omotiverad under gymnasietiden, och prioriterade helt fel saker. Men nu är det ändring på det, äntligen. Så om mindre än en månad drar skiten igång, och jag är sjukt taggad. MVG i alla ämnen ska jag ha, och utan att suga av läraren den här gången.Okej okej okej. Det skulle ta mig tre veckor att skriva ner dom tre senaste veckornas otroliga äventyr och bravader, så därför tänkte jag runda av nu. Men nu har jag i alla fall satt bollen i rullning förhoppningsvis, så att jag kommer kunna börja blogga lite mer frekvent framöver vilket var tanken med det här i stort sett rätt meningslösa inlägget. Men det är vad som händer när man glömt bort hur man bloggar.

Ska börja briljera igen inom en snar framtid tänkte jag.
Hoppas ni är med mig då, och förlåter mig för det lidande jag utsatt er för med mitt tre veckor långa svek. Tills nästa gång... haaaaaaaaa det så bra, era satans jävla as.

ALLMÄNT | | 17 kommentarer |
Upp