MORGONBLOGGEN: SVÄNSKA

Hej och god morgon och hur är läget?
Jag sitter i ett stycke buss på väg till skolan. Det är grått och det regnar och jag är mycket, mycket trött. Skulle nog kunna pressa in en vattenmelon i munnen på mig så kraftigt som jag gäspar.
Men det är fan lugnt ändå. Hittills har jag inte upplevt en enda morgon då jag tyckt det varit jobbigt att dra till skolan. Bra tecken.

Mötte juggemaffians ledare Stojadin vid hållplatsen som var på väg till vårt jobb. Han suckade och sa att han skulle jobba till klockan sju ikväll. Skulle precis ge honom en kram och säga "stackars liten då" när jag insåg att jag har en ännu längre dag än honom. Först skola, sen jobb till nio ikväll. Trixigt att få ihop det här med heltidsstudier och halvtidsjobb. Jag är fan Erin Brockowich. Tror jag i alla fall, orkade inte se klart hela filmen.

Snart måste jag sluta skriva och läsa lite i DN som jag laddat hem i app-format. Jag har praktiskt skrivande nu på morgonen och vår lärare har beordrat oss att läsa "riktiga tidningar" varje dag. Metro och Aftonbladet är inte riktiga tidningar. Och Camilla Läckberg är ett jättebra exempel på hur dålig man kan vara och ändå bli författare. Han har sina åsikter den människan.

Och jag blev lite mind blown för ett tag sen när han skulle kolla hur bra vi var på svenska språket. Han frågade till exempel hur ordet "dublett" stavas. Ja, det stavas tydligen "dubblett". Och jag som trodde jag var bra på svenska.

Oh well, nu rundar jag av det här meningsfulla inlägget med en bild på en hund som stått bredvid mig hela resan. Han ser också morgontrött ut.

| |
Upp