GIMME THE LOOT, GIMME THE LOOT

 
Den här stjärnan möter jag typ varje morgon när jag ska till skolan.
Tunnelbanan är fullare än en treårig tjej efter två liter vodka, när gitarrmongot brakar in och börjar lira nåt jävla helvete till kass musik i åtta sekunder, och sen tränger sig igenom folkmassan och vill ha belöning för skiten när han i själva verket förtjänar bestraffning.
 
Just den här bilden togs förvisso när det för en gångs skull var ganska glest med människor på tåget, men vanligtvis är det alltså lika trångt som en treårig tjejs fi... eller nej förresten, läs den förra liknelsen över hur fullt det är på tunnelbanan. Är det då läge att ha konsert? Jag är ju extremt bra på breakdance, men skulle inte få för mig att börja flasha mina moves på ett golv som består av fem människor per kvadratmeter.
 
Ska ta ett snack med den där snubbens chef, och förklara att det inte är okej att paja stämningen för hundra tusen morgontrötta stockholmare och sen gå runt med en liten kaffemugg och kräva pengar för det. Skulle hellre betala om han kom in och bara sopade till mig i tinningen med gitarren, knyckte min mössa, och sa nåt taskigt om min frisyr. Det vore en bättre upplevelse än hans våldtäkt av gitarren.
 
Tänk om jag gick in på tåget varje morgon på väg till skolan, sjöng Dancing Queen med min Ulf Lundelliska morgonröst för passagerarna, och sen gick runt och tiggde pengar av dom. Hur skulle det se ut? Hoppa på 8.30-tåget från Slussen imorgon bitti så får ni se. Bring cash.
 
 
Det finns för övrigt många knepiga tiggare i Stockholm. Dom jag diggar minst är dom som knallar runt på tunnelbanan och delar ut lappar till folk, där man får läsa nån historia om deras tragiska livsöden. Typ att hans tio ungar är döende i super-aids, frugan har blivit överkörd av en Finlandsfärja, och han själv är jagad av sicilianska maffian som ska hugga kulorna av honom om han inte fixar ihop pengar. "Så snälla ge mig några kronor. OBS! Lämna tillbaka lappen."
Get the fuck outta here. Jag litar inte på nån av dom där skojarna.
 
För några veckor sen såg jag en skön lirare på tunnelbanan i Skanstull som stod och rullade lite blaze samtidigt som han mumlade nåt om att han var hemlös och ville ha pengar. Han kunde lika gärna haft stängd mun så mycket som han mumlade. Nåt som faktiskt var stängt var hans ögon på grund av att jag och min knivskarpa slutledningsförmåga misstänker att han var lite pårökt. Och på grund av stängda ögon märkte han inte att det inte ens fanns några människor i närheten av honom där han stod och tiggde. Där känns det ju väldigt motiverande att lämna över pengar. Dom hade han säkert använt till att bygga upp ett hederligt liv, fritt från alkohol och droger, sökt sig till kristendomen och Jesus, och sen åkt ner till Afrika för att volontärjobba på nåt sjukhus efter att ha genomfört sin läkarutbildning.
 
Det finns dock jävligt sköna tiggare och gatumusikanter och annat löst folk i Stockholm jag skulle kunna skriva om, men den här texten är redan 70 rader för lång, och dessutom vet jag att ni är jävligt trötta på alla mina blogginlägg jag pumpar ut hela tiden så jag rundar av här och går och dricker lite kaffe istället.
 
Kram.
ALLMÄNT | |
#1 - - feridekrueger.blogg.se:

Du är nog avundsjuk på snubben.

Upp