CRIMINAL MINDS

 
Vet inte riktigt hur jag började tänka på följande idag, men följande började jag tänka på idag... nämligen saker man hade fått för sig när man var liten och dum i huvet innan man blev äldre och lite mindre dum i huvet, och därmed fick en lite mer korrekt uppfattning av hur världen och allt i den fungerar. Mest handlade mina funderingar om kriminella gärningar, som jag inte hade en jävla aning om utan bara gissade mig till vad dom betydde.
 
 
Det här med prostitution till exempel. När jag var liten kunde man höra på typ nyheterna om nån kvinna som hade prostituerat sig. Då var jag helt säker på att man som kvinna gick till en läkare som gjorde nåt slags kirurgiskt ingrepp i underlivet på henne, och efter det så var hon prostituerad. Jag var inte helt med i matchen kan man säga. Men nu, några år och några besök på Malmskillnadsgatan senare, så vet jag hur det ligger till.
 
På nyheterna kunde jag även höra talas om hur nån kriminell liga hade tvättat pengar. Och med den totala avsaknaden av abstrakt tänkande som sexåring så fick jag självklart för mig att det handlade om precis vad det låter som. Man slänger in sedlar i tvättmaskinen, och rengjorde dom, och av nån anledning så var det sjukt olagligt att göra. Därför blev jag alltid lite orolig när jag fått en sedel som såg lite extra fräsch ut. Jag minns en julafton när jag fick tjugo stycken tiokronorssedlar (ja, så gammal är jag) av morfar, och dom sedlarna var helt nytrycka, ovikta och extremt fina. Jag blev ju superglad så klart, men i bakhuvet hade jag ändå en liten gnagande tanke... "är min morfar kriminell?".
 
Var man en ekobrottsling, ja då höll man på med miljöförstöring. För "eko" kunde ju bara vara nånting ekologiskt tänkte jag. Och ekologi har väl med natur att göra? Det underbara är att jag trodde detta fram tills bara några år sen. Då hade man helt klart förtjänat en örfil eller två.
 
Och en gång läste jag om en person som blivit gripen för att ha sysslat med utpressning. Då trodde jag att han bedrev en citronodling i trädgården, som han använde till att göra färskpressad lemonad som han kunde dricka eller bjuda sina vänner på. Och för det skulle han få fängelse? Getthefuckouttahere!?
 
Nä, det sista trodde jag faktiskt inte. Jag må vara korkad, och jag må ha varit ännu mer korkad som barn, men inte så jävla korkad.
 
Trodde ni också nåt som barn som var helt efterblivet, vilket ni insåg när ni blev äldre?
Bara jag? Okej... glöm att jag sa nåt.
ALLMÄNT | | 24 kommentarer |
Upp