PEPPARKAKSGUBBERASISM

 
Idag är det Lucia, och inte Lucifer som jag trodde att det hette fram tills för bara några år sen. Blev alltid så dålig stämning när jag kom till skolan utklädd till djävulen och högg ner folk med min högaffel, och nu vet jag varför.
 
Eller ska jag vara ärlig så är jag inte helt hundra på vad hela den här Lucia-grejen går ut på. Jag googlade runt lite snabbt, läste igenom sökresultaten ännu snabbare, och sen bildade jag mig en ungefärlig uppfattning av vad Lucia handlar om.
 
Så nu ska jag klä ut mig till en så kallad "pepparkaksgubbe" och gå runt på stan och slå ner invandrare. Och äta lussebullar och sjunga julsånger om nån som heter Stefan som arbetar som dräng i ett stall där han vattnar fem fålar, vad nu det är för nåt.
 
Osäker på anledningen till att man måste vara rasistisk som pepparkaksgubbe dock, läste inte artiklarna så noga som sagt, men ska göra så gott jag kan. Sjunga låtar som "Treblinka lilla stjärna" och "Nu tändas tusen judehus" och "O helga kristallnatt" och "Adolf med röda juden" och så vidare. Jag kommer göra succé.
 
 
Nej, jag skojar bara. Och jag får faktiskt skämta om rasism och nazism. Inte bara för att jag hatar det och Sverigedemokraterna och allt annat, utan även för att:
 
- Jag har väldigt många invandrarkompisar.
- Någon i min släkt, minns ej vem, några hundra år bakåt i tiden är faktiskt inte från Sverige, utan från typ Holland eller USA eller nåt liknande, minns inte. Men det gör ju mig till lite av en invandrare själv.
- Jag har lite feber, så jag kan säga vad jag vill och hävda ansvarsfrihet.
 
Men ja, glad lucia på er. Och sieg heil.
 
ALLMÄNT | |
Upp