MINA GRANNAR

Lägenheten till höger om mig har jag en 72-årig gubbe från Finland som pratar sönder mina öron varje gång vi stöter ihop med varandra. Jag hör ungefär hälften av vad han säger, och hälften av det jag hör förstår jag, och ingenting av det jag förstår vill jag höra. Hans kostcirkel består av Vodka och ingenting annat, han har en fru med så trasiga lungor att hon bara väser fram lite luft ur munnen när hon ska hälsa, och sitter i en permobil som är lika stor som en traktor, som gubben får bära upp för trappan varje gång dom kommer hem. Men han är sjukt trevlig, så den dag jag spränger mitt hus i luften ska jag nog förvarna honom ändå.

Lägenheten ovanför mig
har jag ju min tvillingbror som ser upp till mig så pass mycket att det tydligen inte räckte att spendera 9 månader i samma magsäck, 9 år i samma rum, 9 år i samma grundskola, så han var tvungen att flytta till samma trappuppgång som jag också. Men han är snäll, så jag kan förvarna honom också innan jag trycker på fjärkontrollen som är kopplad till dom 70 kilo sprängdeg jag tryckt in i förrådet på vinden en vacker dag.

Lägenheten under mig
bor med största sannolikhet en förrymd brottsling som håller sig undan från lagens långa arm. Persiennerna alltid neddragna, gräsmattan ser ut som Amazonas djungler, och tändaren jag skrev i ett inlägg för hundra år sen att jag tappade från min balkong ligger fortfarande på hans altan. Jag lägger mina pengar på att det är där Usama bin Laden sitter och gömmer sig. Honom ska jag inte förvarna innan det smäller.

Lägenheten till vänster om mig bor en kille i typ tjugoårsåldern. Han spenderar nätterna med att spela dataspel, så det enda man hör är "pang! pang! boom! boom!" genom väggen när man tänker sova. Dom som bodde där innan brukade knulla med varandra varje kväll vilket man hörde väldigt tydligt. En ständig påminnelse om att man själv var singel. Dom hoppas jag befinner sig i huset när jag spränger det åt helvete.

Lägenheten två dörrar till vänster
bor en kille som är jätteblyg och undviker ögonkontakt. Förutom när han är full. Tyvärr är han full rätt ofta. Då kommer han fram och säger att han inte vill ha nåt jidder. Eller så kommer han fram och frågar ifall jag känner igen honom, och ifall jag hatar honom och om han borde ta livet av sig. "Alla hatar mig för att jag är annorlunda. Men har du nåt problem med mig så kom till MIG då, inte till min tjej (pekar in mot skogen) eller till min brorsa (pekar åt andra hållet in i skogen)". I fredags kom han ut i kalsonger till mig och Mange och frågade om vi ville ha hans öl han stod och höll i. Och att han skulle slå sönder oss, och tittade på Mange som är ett huvud längre än honom och 100 kilo muskler. Han är lite annorlunda.

Grannen under mig till vänster är en liten farbror som har en HELT JÄVLA GALEN schäfer, som han har noll kontroll över. Han är polack och ringde på hos mig en gång och stod och skakade och pratade dålig svenska om nånting jag inte minns. Den där hunden ser inte ut att må särskilt bra, och det gör inte han heller.

Lägenheten under mig till höger är en jävla ungdomsgård av allt att döma. Är det en fredagkväll klockan 21, då är det fest. Är det en måndag klockan 4 på morgonen, ja då är det fest. Det verkar vara konstant FF där och deltagarna har en snittålder på runt 16 år skulle jag tro. Jag ska gömma lite öl uppe på vinden som är nerstoppade i min sprängdeg, och lurar dit dom strax före mitt hus blir till en parkeringsplats. Så jag är säker på att allihop dör.

En granne ovanför mig träffade jag i trappuppgången för ett tag sen när han släpade sig själv ner för trapporna och till slut hamnade på golvet längst ner, där låg han med nerbajsade kläder och fullare än någon människa någonsin varit. Skulle inte förvåna mig om han är nån slags jävla ordförande i det här huset. Representanten liksom.

Jag har lite fler grannar att skriva om men märker hur långt det här inlägget börjar bli.

Nån snygg tjej där ute som står i bostadskön för Värmdö? Be om en lägenhet i min port, så rullar jag ut röda mattan och hälsar dig välkommen med champagne och en kram den dag du flyttar hit.


Här brinner det på min gata för några veckor sen, tyvärr inte mitt hus.
ALLMÄNT | |
#1 - - Linus:

Inte har väl du och brorsan delat magsäck? Det betvivlar jag.

#2 - - emil:

Hellre en ryggsäck på magen än en magsäck på ryggen

#3 - - Simon:

Rätt tufft att skita ut två tvillingar ^^

#4 - - Mange:

du petade in många "sprängdeg" i det här inlägget, har det något med din militära bakgrund att göra?

Upp